Participanți 2019

ANSAMBLUL ETNOGRAFIC „BRNENSKY VALAŠEK”, CEHIA

Ansamblul etnografic „Brnensky Valašek” prezintă folclorul din Moravia şi Moravia de Nord, transmiţând cultura tradiţională de secole a acestei zone. A fost înfiinţat în anul 1975, fiind, de atunci şi până în zilele noastre, o componentă activă a scenei culturale a oraşului Brno. În decursul existenţei sale, ansamblul a format mulţi muzicieni şi dansatori. În prezent, numără 160 de membri. Formaţia de bază conţine dansatori de la 4 până la 26 de ani, împărțiți în șase grupuri de dans și trei orchestre.

Ansamblul reprezintă, în fiecare an, la festivalurile ineternaţionale, regiunea Moravia de Sud și orașul Brno din Republica Cehă. Spectacolele Ansamblului “Brnensky Valasek” au fost prezentate frecvent de televiziunea și posturile de radio naţionale. Înregistrărileacestora sunt cuprinse în cinci albume compact disc.

Spectacolele de la Festivalul Internaţional de Folclor „Ceahlăul” vor fi prezentate de seniorii ansamblului, dansatori şi muzicieni crescuţi şi formaţi la acest prestigios grup folcloric şi care îşi continuă munca artistică spre bucuria conducerii ansamblului, dar şi a spectatorilor.

Conducătorul Ansamblului etnografic „Brnensky Valašek” este Alena Halašová.