Participanți 2019

ANSAMBLUL FOLCLORIC MERAKLIDES, AGRINIO, GRECIA

„MERAKLIDES” este un ansamblu artistic din oraşul Agrinio, format din greci adevăraţi, iubitori ai tradiţiilor şi culturii elene.

Localitatea de baştină a ansamblului se află în Vestul Greciei, cu o populaţie de o sută de mii de locuitori. Zona este una bogată din punct de vedere hidrologic, aici aflându-se râul Aheloos, precum şi patru lacuri naturale şi trei artificiale. Cultivarea tutunului şi a măslinilor este ocupaţia principală a locuitorilor zonei, unii foarte ospitalieri.

Ţelul grupului artistic este de a conserva portul şi tradiţiile astfel încât generaţiile viitoare să poată să cunoască şi ele istoria, cultura şi civilizaţia moştenită din vechime. Aceasta este considerată datoria unui grec sadea.

Cu o experienţă artistică bogată, ansamblul a oferit spectacole primite bine nu numai de pulbicul local, ci şi de spectatori din Grecia şi de peste hotarele ei: Australia, Turcia, Franţa, Spania, Polonia, Italia, Bulgaria, Ungaria, Canada, Germania, Olanda, S.U.A., Slovenia, România, Serbia, Croaţia. Astfel au reuşit să transmită lumii întregi rădăcinile civilizaţiei elene.