Participanți 2019

COMPANIA ARTISTICĂ „MANGLARES”, COLUMBIA

Provine din localitatea Santiago de Cali din Columbia. A fost înfiinţat la începutul anului 2014. Prin spectacolele lor, coumbienii îşi doresc să promoveze folclorul naţional. Îşi desfăşoarăactivitatea lucrând întotdeauna cu respect pentru mediu înconjurător, protejându-l pentru generațiile viitoare. Folosesc, în atelierele lor, materiale reciclabile. Grupul are în componenţa sa dansatori, muzicieni, actori și artiști plastici.

Se autodefinesc ca având la bază trei calităţi primordiale: ANGAJARE – PROFESIONALISM – CREATIVITATE.

În portofoliul general al ansamblului se regăsesc o serie de succese repurtate la evenimente cultural artistice de amploare: cel mai bun spectacol la ediţia a XXI-a a Festivalului internațional de dans folcloric din Iskele; cele mai frumoase costume la ediţia a XXX-a a Festival internațional de dans popular de la Tufag (Turcia) și la Concursul de dans popular de la Yalova (Turcia), participarea la festivaluri naționale precum cele din Olanda, Polonia și Franța.

Columbia este o ţară cu o mare diversitate a muzicii şi a expresiei dansului. Programele artistice ale companiei columbiene sunt selectate din trei regiuni: pacifică, atlantică şi zona Andină. Toate acestea sunt predominant influenţate de cultura africană, aceasta fuzionând cu influenţa colonială spaniolă şi cultura indigenă. Această mixtură a dus la o bogăție culturală reprezentată de cele mai colorate și extrem de expresive dansuri: currulao, cbozao, bunde, cumbia, mapale, gaita, porro, pizon, tambura, bambuco, pasillo.

Directorul artistic este Ricardo Cosmeiar directorul general se numeşte Paola Salazar.